Despre noi

Cine suntem?

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani) s-a dezvoltat începand cu anul 1997, cand s-a constituit Casa de Ajutor Reciproc a salariatilor IUM Petrosani. Asociatie cu personalitate juridica, obiectul de activitate este intrajutorarea salariatilor asociati prin acordarea de imprumuturi.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani) a dobândit un caracter teritorial și și-a diversificat activitatea fiind recunoscută în prezent pentru performanțele deosebite și pentru calitatea excelentă a serviciilor oferite membrilor și, în mod deosebit, a gamei de împrumuturi practicate.

Imprumuturi tradiționale ca multiplu al fondului social, împrumuturi de capitalizare, împrumuturi opționale care nu depind de valoarea fondului social, și, nu în ultimul rând, împrumuturi promoționale.

Conformitate Europeană pentru acordare de microcredite

In anul 2002 se modifica denumirea casei in CAR Unirea Petrosani. In acelasi an, CAR Unirea Petrosani se muta intr-un sediu nou, modern, bine utilat, situat intr-o zona foarte accesibila a municipiului Petrosani, tocmai pentru a veni in sprijinul membrilor sai. Datorita acestui fapt creste diversitatea membrilor, fiind atrasi salariati de la toate unitatile din zona.

Preocuparea continua pentru dezvoltarea CAR a creat conditiile pentru extinderea activitatii, prin infiintarea de agentii in alte judete.

În anul 2014 am deschis Agenția Giroc din judetul Timis si Agentia Curtici din judetul Arad.

In anul 2016 am deschis cele doua agentii din judetul Bihor, la Oradea, respectiv la Nojorid, iar in anul 2017 a fost deschisa agentia din Arad.

Scop, Misiune, Viziune, Valori și Strategie

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani) este asociaţie fără scop patrimonial, organizată pe baza liberului consimţământ al membrilor săi, în vederea sprijinirii şi întrajutorării financiare a acestora.

SCOPUL nostru este sprijinirea și întrajutorarea financiară a membrilor noștri, care sunt salariați, întreprinzători, fermieri, pensionari, fără discriminare de vârstă și gen, din zonele urbane și rurale.

MISIUNEA CAR Unirea Petroşani este: oferirea de servicii de economisire, creditare şi educaţie financiară membrilor săi, cu precădere celor cu venituri reduse, respectiv salariaţilor, întreprinzătorilor şi fermierilor, fără discriminare de vârstă şi gen, din zonele urbane si rurale de pe întreg teritoriul ţării, pentru satisfacerea nevoilor financiare personale şi de dezvoltare, incluziune financiară si socială, creşterea nivelului de trai şi confort.

VIZIUNEA noastră este de a fi recunoscuți în piața financiară și în comunitate, ca partener de încredere în educația financiară, întrajutorarea și finanțarea nevoilor personale și de dezvoltare a membrilor noștri.

VALORILE noastre: recunoaștere pentru competență, profesionalism, integritate și loialitate față de organizație și față de membri; angajați care să dea dovadă de spirit de echipă, performanță, inițiativă și creativitate.

STRATEGIA noastră este să ne dezvolăm geografic, prin deschiderea de agenții pe teritoriul țării; să atragem cât mai mulți membri din rândul salariaților și din alte segmente ale societății: mici întreprinzători, persoane fizice autorizate, administratori și patroni de societăți comerciale, pensionari; să educăm și să încurajăm membrii sa economiseasca și sa foloseasca responsabil împrumuturile contractate.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani) este instituție financiară nebancară.

Ne desfăşurăm activitatea în baza statutului propriu aprobat de conferinţa membrilor Casei de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani)., suntem persoană juridică înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Petrosani, autorizată de Banca Națională a României și respectăm legislația în domeniu:

  • Legea nr.122/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor și al uniunii acestora, republicată;
  • Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile, cu modificari și completări;
  • Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare, cu modificări și completări;
  • Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, cu modificări și completări;
  • Regulamentul B.N.R. nr. 20/2009 privind instituțiile financiare nebancare, cu modificări și completări;
  • codul civil;
  • codul de procedură civilă.

Principiul fundamental de organizare şi funcţionare al Casei de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani (CAR Unirea Petroșani) este independenţa în raporturile cu alte asociații non-profit, instituții de stat și administrative organizaţii politice și sindicale, persoane juridice.

Raport CD 2021 Descarcare

Scrisoare opinie AsCAR 31.12.2020 Descarcare

Informații financiare și operaționale Descarcare